- Obtenció de matèries primeres. L'agricultura, la pesca i la ramaderia ens proporcionen la majoria de matèries primeres per a l'alimentació.
- Transformació de matèries primeres en productes elaborats. La majoria dels aliments que consumim són elaborats i, per tant, han sofert alguna mena de procés previ abans d'arribar al consumidor. Aquests processos es duen a terme a les indústries alimentàries i poden ser molt diversos. Els tres més importants són els següents: - Procés d'elaboració. En aquesta fase es produeix la transformació de les matèries primeres en productes elaborats, mitjançant diferents processos tecnològics.- Procés de conservació. Una vegada els aliments ja estan elaborats, cal sotmetre'ls, generalment, a nous processos de transformació amb la finalitat que es conservin molt més temps.- Procés d'envasament. Finalment, i abans que els productes arribin al mercat, cal envasar-los per protegir-los o, simplement, per fer-los més atractius.
- Comercialització dels aliments elaborats. En la prehistòria, els aliments es produïen i es consumien dins d'una petita comunitat autosuficient; aquest tipus d'economia s'anomenava economia d'autoconsum. Avui dia, vivim en una economia de mercat, la qual cosa vol dir que el productor no genera productes per satisfer el seu consum, sinó per vendre'ls al mercat.
lunes, 9 de mayo de 2011
Com es duu a terme aquest procés ?
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario